Tantra

Her finner du meg og mine magiske workshoper i år

Tantrafestivaler 2024
Tantra

- gjør livet gyllent med seksuell energiJeg beynner hver eneste tantra-event jeg holder - workshoper, kurs eller samlinger med ordene: 


"Sex er det viktigste av alt, mente Wilhelm Reich og jeg er helt enig"


Sex er det viktigste av alt.

 

God sex vel og merke. Og sex uten samtykke er ikke sex, det er noe helt annet.


Vi er seksuelle vesener


Du trenger ingen partner for å være det seksuelle vesenet du er.


Og jo, Tantra handler selvsagt også om sex – vi jobber jo med seksuell energi.


Sex er hellig. Kroppen er hellig.


Du er fantastisk, vidunderlig, unik – det finnes ingen som deg – elsket og verdifull.Hva er tantra?


Det er mange ulike retninger innen tantra – og omtrent like mange meninger om hva Tantra er.


Ofte tror folk at Tantra handler om sex. Og Tantralærere påstår ofte hardnakket at Tantra ikke handler om sex.


For meg handler Tantra selvsagt om sex. I Tantra jobber vi jo med å vekke den seksuelle energien.


En åndelig retning


Tantra er kort fortalt en åndelig vei der det er din egen kropp og din egen nytelse som er verktøyet. Og som setter deg i kontakt med det som er større enn deg. Tantra har ikke noe mål. Men ja, praktiserer du , så vokser du åndelig. 


Tantra handler om å vekke evnen til de ekstatiske opplevelsene i hverdagen - og i sex. Og når de ekstatiske opplevelsene øker i sex øker de i livet - og omvendt: Å oppleve det virkelig ekstatiske i en solnedgang, i løv som rasler i vinden, i en myk stemme - øker evnen til ekstatiske opplevelser seksuelt.

 

Åndelighet er bli skikkelig godt kjent med deg selv og alt annet, om å øke bevisstheten. Underveis har du det bedre og bedre med deg selv og verden - å kjenne ro inni seg selv om det stormer der ute. 

 

Når bevisstheten har økt maksimalt når vi oppvåkning.


Vi mennesker har masse til felles – selv om vi er unikt fantastiske forksjellige. En av tingene vi har til felles er syv chakraer. Ingen chakraer er viktigere enn de andre, såklart – og når alle chakraene er i balanse og helt åpne så er vi opplyst som Buddha. Potensialet vårt er oppvåkning.Alle menneskers potensiale, uansett.

 

Tantra er en vei til oppvåkning. Den deiligste måten å nå oppvåkning på, mener nå jeg.


Basisteknikkene


Det er mange teknikker i Tantra.

 

Ifølge Osho er det tre basis-teknikker: Pust, lyd og bevegelse.

 

Og tilstedeværelse.


Er du ikke tilstede i kroppen så kan du ikke kjenne noen ting. Er du ikke tilstede i nytelsen så kan du ikke kjenne nytelse. Er du tilstede i deg selv og sammen med en partner. Du vil merke forskjellen.


Seksuell energi

Seksuell energi gjør deg attraktiv og selvhjulpen. Åpner opp døren til det åndelige - til det guddommelige. Og som når den fosser gjennom systemet tar knekken på blokkeringer og henter opp alt det du ikke lenger trenger og forløser det raskere enn noe annet. Healing på ekstremplanet. Men med all nytelsen er det en utsøkt vei til healing. 


Med denne energien blir alt magisk, alt får gullkant. Ja, og den personlige veksten øker ekstremt. Og den magiske vidunderlige seksualiteten vår våkner opp.


Alle har en seksuell energi. Ved hjelp av tilstedeværelse, pust, bevegelse og å lage lyd, kan alle bli kjent med og vekke opp sin egen seksuelle energi. Livet blir akk så mye større. Og akk så mye deiligere.


Vi er seksuelle vesener. Seksualiteten vår er like viktig som luft og vann og mat, kjærlighet og vennskap.


Jeg jobber direkte med å vekke den seksuelle energien og å gjøre den sterkere: 


Vekke, styrke og praktisere seksuell energi

Energiorgasmer

Multiorgasmer

Sex Magic


Når den seksuelle energien våkner, vekkes:


Seksualiteten

Kjærligheten

Kontakten med det guddommelige

Evnen til energi- og multiorgasmer

Et ekstatisk liv


Prince kalte det guddommelige, Gud, for LOVESEXY. Sex og kjærlighet.


Noen våkner spontant, gjennom yoga, meditasjon, pust, helt av seg selv – eller via Reiki, som vekket meg.

 

De fleste må øve. Og det er så verdt det. Også når energien har våknet. Øv og praktiser mest mulig – alt blir så mye sterkere, enklere, mer fantastisk. Hvor går grensen - jeg har ikke funnet den enda. 

 

Er den seksuelle energien våken i deg kan du ha energiorgasmer og multiorgasmer på egenhånd (helt uten å bruke hender eller hjelpemidler) eller med en partner, enten som ren energisex eller i kombinasjon med fysisk sex. Som får meg er fullkomment rått.


Min erfaring er at det å jobbe med seksuell energi og ha orgasmer – er dypt helbredende.


Samtykke, consent, grenser


Dine grenser er absolutte. Ja er ja. Nei er nei. Kanskje er nei.

 

Consent – samtykke – er det aller viktigste.

 

Lær deg å si tusen takk hvis noen sier nei. De gir deg den vakreste gaven av alle – de passer på seg selv.

 

Føles noe feil. Så er det feil. For deg. 


Og så kan det være fint å skyve på grensene dine, utvide horisonten og erfaringene.


For er det dine grenser eller er det samfunnets grenser? Ditt nei er absolutt. Men er det ditt? Derfor er det viktig å skyve på egne grenser også, i eget tempo, langsomt eller raskt, litt om gangen – eller massivt (lov å gå på en smell, det fikser du).

 

For samfunnets holdninger til sex, foreldrenes holdning til sex, religionesns holdning til sex er en del av oss alle sammen. Reisen hjem til din egne, unike, våkne seksualitet handler selvsagt om å bli bevisst: Hva er meg. Hva har jeg blitt fortalt.

 

Da kan du gi slipp.


Noen myter om seksuell energi

Seksuell energi er ikke «finere» enn fysisk sex.


Og når energiorgasmene kommer – la kroppen gjøre som den vil, uten å beherske, holde tilbake eller bevege energien ut. Jeg pleier å si – ligger du stiv som en pinne når du har fysisk sex også? La øynene rulle, kroppen riste, hodet rykkes bakover, hender og føtter krølle seg – eller alt det andre deilige en kropp kan finne på når orgasmene skyller igjennom. Og nyt.


Seksuell energi er ikke selveste livskraften - men den vekker til live mer livskraft. Det er mulig å være i seksuell energi og energiorgasmer i timevis i strekk. Og det kjennes veldig annerledes enn å være full av energi. Også veldig annerledes enn energien som strømmer igjennom når du bruker Reiki.  

 

Sex og kjærlighet går alltid hånd i hånd. Jobben vår er å gjenopprette forbindelsen mellom hjertet og seksualiteten. Wilhelm Reich


Wilhelm Reich var Freuds yndlingselev, som bestemte seg for å teste ut Freuds Libidoteori i praksi. Han åpnet gratis klinikker for arbeiderklassen – og ble kommunist, hvordan kunne folk ha sex når de bodde tre familier på et lite rom – og fant ut at:


Undertrykkes seksualiteten fører det til både fysiske og psykiske plager mente Reich. Og omvendt - når seksualiteten frigjøres blir vi frie.

 

Når seksualiteten blir undertrykt utvikler vi et kroppspanser. Vi blir lettere å lede. Vi blir sintere og slemmere – og vi kan bli syke av det.

 

Ved å vekke seksualiteten blir vi frie, får trygge grenser, sier nei til sex vi ikke vil ha og aksepterer ikke ordre eller kjedelige åtte til fire jobber.

 

Han mente også at orgasmen er selve livets funksjon. Fra den minste encellede organisme til oss – vi fylles opp og fylles opp – og så tømmer vi ut alt vi ikke trenger lenger – i orgasmen.

 

Wilhelm Reich ble kastet ut av det psykoanalytiske selskap, av kommunistpartiet, av Norge – og døde til slutt i fengsel i USA etter at han ble arrestert av FDA.

 

Han gjorde noen av sine største oppdagelser i årene han bodde i Norge, og var insirasjonskilde for mange av våre mest kjente, radikale forfattere. Mange av dem har nok vært innom orgonskapet til Reich, der man kunne lade seg opp på orgonenergi. Etter en heksejakt fra  der mange av våre kjente radikale forfattere har vært innom – i Norge, men ble utsatt for en heksejakt av de største avisene våre og rømte til USA.

 

Ola Raknes, Reichs norske «elev» og samarbeidspartner, praktiserte Reichs karakteranalyse og Reich sine teknikker for å vekke seksualiteten på Røa i Oslo. hadde et orgonskap til behandling, med blant annet Sean Connery på klientlista. Han drev praksisen sin til han var godt over 80 år.


Vekke seksualiteten


Jeg tror vi blir frie når seksualiteten våkner opp igjen. Og det kan den. Og det er bare begynnelsen.


For når seksualiteten våkner blir vi mer vitale, mer levende. Kreativiteten øker. Vi åpner opp for kjærligheten, alle typer kjærlighet. Vi øker forbindelsen med det guddommelige. I tillegg til det å ha et utsøkt seksualliv.


Kjenner du at seksualiteten din har sovnet? At du ønsker å ha det langt bedre enn du har det nå - seksuelt. Alle kan få tilbake en seksualitet. Og det begynner selvsagt med deg. Når du har det godt med deg selv og din egen seksualitet - da blir du attraktiv og får det bedre med en partner også.


Skam og skyld


For de som ikke kan kjenne nytelse handler det ofte om at de ikke tør kjenne på de følelsene som er der ellers. Og når man går fullt og helt inn i nytelsen, ja så kjenner man alt. Også skam og skyld. Som det finnes mange gode teknikker for å jobbe med – den beste: Fler energiorgasmer og mer nytelse.


Jeg jobber med basisteknikker for å være i kroppen være i nytelsen – og for å deale med skam og skyld som helt naturlig vil komme opp når seksualiteten vekkes. Seksualiteten vår har vært undertrykt i mange tusen år, av religion, av samfunn – og da vil vår egen skam og skyld og den kollektive skam og skyld dukke opp som en naturlig del av det å våkne seksuellt.


Når du vekker - og dermed helbreder - din egen seksualitet, så er du med på å helbrede seksualiteten der ute. Det trengs. Vi er del og helhet, helhet og del. Alt jeg helbreder i meg, helbredes i verden.


Hvilken retning skal jeg velge?


Velg med hjertet. Spør folk om deres erfaringer.


Unngå retninger med gruppepress.


Unngå retninger der seksualiteten er sett på som lite åndelig, som er sex-negative eller sex-skeptiske. 


Pass på at grensesetting, consent og samtykke er en viktig del av undervisningen. 


Har du vært utsatt for seksuelle traumer vil du ofte trekkes mot Tantra. Der finner du healing. Men da er det enda viktigere å ha de trygge sterke grensene - så det blir healing, ikke re-traumatisering. 


Healing

through

pleasure

Jeg har blitt intervjuet på Ada Komanis podcast: All things health and abundnce. 


Hør episoden her

Tantra Extravaganza

I, II & III