I media

Healing

through

pleasure

Jeg har blitt intervjuet på Ada Komanis podcast: All things health and abundnce. 


Hør episoden her

Artikkel i Magasinet lørdag 16. juli

11. september 2020

ble jeg intervjuet på bloggen til Kaja og Vilde

Alternatid


Her finner du intervjuet

Intervju med Liv Seiff for

Oslo Tantrafestival

– Jeg ønsker å gjøre verden bedre


– Jeg har vært sånn siden jeg var barn. Men nå har jeg endelig funnet den beste måten å gjøre det på.


Det er mai. Og midt oppe i finpussingen på workshopene til Oslo Tantrafestival – og Sexebrate over sommeren – er det noe helt annet enn Tantra som står øverst på lista til Liv Seiff.

– Nå lager jeg jord. Og sår. Og skal straks plante ut, sier tantralærer Liv som ublygt kaller seg Shake Up Goddess. I vinduskarmen står det småpotter med «Tatsoi», «Ringblomst» og «Gresskar» på. Fingerneglene er fortsatt litt mørke etter vårkvelden i forveien da et lass med kompostsand kom på plass over hestemøkka.


Blir vanvittig tiltrekkende

Liv bor Off-grid og miljøvennlig i skogen med solstrøm og uten innlagt vann

– Det handler om å være selvforsynt. Selv om jeg ikke er der på en god stund enda. Akkurat det samme som Tantra handler om for meg. Tantra for meg handler om å være selvforsynt. Når den seksuelle energien er våken i meg, så trenger jeg ikke oppsøke den der ute. Jeg er fornøyd. Da blir alle møtene jeg har med andre – særlig seksuelt – en gullkant, en gave, noe ekstra fint – men ikke noe jeg trenger for å fylle et tomrom i meg selv. Forskjellen er enorm. At man blir vanvittig tiltrekkende er verdens beste ekstrabonus, ler hun.


    «Tantra handler om å

være selvforsynt.»

                                                                                                                               Liv Seiff


Liv smiler bredt. Hun smiler mye. Ler ofte. Øynene glitrer. Smilerynker som en 54-åring skal ha. På spørsmål om mental alder fniser hun 14 år.

 – Alder er helt uvesentlig. Bare en merkelapp. Sånn sett hjalp det å runde de magiske første femti årene, sier hun. Smiler igjen.

 Men hva er denne mystiske seksuelle energien? Ikke mystisk i det hele tatt. Det er livskraften vår, understreker hun.

– Alle har seksuell energi. Ikke alle kan kjenne den flomme, men alle kan lære det. Og lære å vekke mer av den. Få et liv som gnistrer, fylt med ekstatiske opplevelser både i og utenfor soverommet. En ekstatisk opplevelse kan være spontan indre ro eller et fyrverkeri. Verken den eller den seksuelle energien behøver å ha noe med sex å gjøre. Men jo mer levende den seksuelle energien er i oss, jo bedre forhold vi har til den og jo mer vi bruker den, jo mer ekstase. På alle områder i livet. Også seksuelt. Og jo mer ekstatisk du er seksuelt, jo mer vil det forplante seg til alt det andre i livet også. Frem og tilbake, sterkere og sterkere.


«Sex i ekteskapet, nei det går jo ikke an»

Intervjuobjektet gløder nå. Selv om hun er temmelig fersk som kursholder – hun er perfeksjonist til fingerspissene og som hun sier «det må være skikkelig bra det jeg leverer» - har hun jobbet med den seksuelle energien i mange mange år.

– Jeg er Reikilærer, og det var etter mitt første Reikikurs at noe underlig skjedde. Etter en hel reikibehandling glødet kroppen av kåthet, hver gang. En følelse jeg ikke hadde kjent på mange år. Jeg hadde levde etter «Sex i ekteskapet, nei det går jo ikke an» i mange år. Stakkars ex-mannen min. Og så våknet energien.

På det aller første Tantrakurset Liv meldte seg på, og da var det ikke mange i Norge, hadde hun en ekstatisk opplevelse fylt med energiorgasmer. Kurset var et Osho-kurs og het «From Sex to superconsciousness».

– Vi skulle «elske med oss selv» på en madrass, med klær på, i et rom fullt av mennesker, bare med å gjøre bevegelsene. Bevegelsene fra hofta, fniser hun.

For dette kunne hun alt.

– Det var det mest intense jeg til da hadde opplevd. Orgasme på orgasme, temmelig fysiske. Etterpå var jeg bustete på håret og blank i øynene med et salig glis om munnen.   

 «Etterpå var jeg bustete på håret og blank i øynene med et salig glis om munnen.»

                                                                                                                                           Liv Seiff

   


Og dermed var det gjort. Tantrakurs og workshoper har blitt til langsomt, mens hun har lært fra de beste. En lang stund holdt hun private Energizer-parties, der deltakerne elsket bare med energi, fullt påkledt.

– Shake Up! er faktisk en avlegger av det, der jeg lar deltakerne bruke lenger tid på å bygge opp energien. Etter en tre timer lang uskyldig workshop hvor vi shaker, puster, danser og mediterer gløder rommet av kjærlighet. Folk føler seg mette, fornøyde og akk så sterke. Klar for verden. Det er det den seksuelle energien gjør med oss.


Bedre mennesker når det er flyt i energien

Det er ikke bare Tantra som har inspirert Liv. Å finne Wilhelm Reich – og hans norske samarbeidspartner Ola Raknes – betydde enormt mye.

– Wilhelm Reich snakker om seksuell energi fra et vestlig ståsted. Og han sier rett ut at sex er det viktigste av alt. At alle spenningene vi bygger opp, kroppspanseret vårt, forløses enklest og best i sex. Og at det er helt nødvendig for helsa vår og at vi har det godt.

Og samtidig er det så lett å la vær. Legge sex og seksuell energi på hylla. I et ikke så veldig sex-positivt samfunn.

– Det er derfor det er så viktig for meg å vekke folk. Holde kurs i Tantra. Når det er flyt i den seksuelle energien så er vi bedre mennesker. Snillere. Og med sterkere grenser. Vi lar oss ikke pille på nesen når energien flommer i oss.


Temperament som en tiger

Og dermed er vi tilbake til det å gjøre verden bedre. En livsoppgave for Liv.

– Som barn var jeg pasifist. Det var ingenting jeg ønsket meg mer enn fred i verden, der jeg blåøyd sang freds-viser for meg selv på 70-tallet. Det var det samme som motiverte meg som journalist: Hjelpe folk, bringe inn det nye, gjøre verden bedre.

At hun selv har temperament som en tiger gjorde det opplagt at freden måtte komme innenfra.

– For meg ble det å jobbe med Tantra, med Reiki, med andre typer energi, en motorvei mot det å bli mer meg selv – akseptere alt jeg er og å kjenne kjærlighet og det som er større enn meg. Jeg tror Tantra kan gjøre det for alle.


Som «vanlig sex» i timevis

Men hva er egentlig Tantra?

– Det er så mye! Men kort, kort oppsummert: En åndelig vei for å våkne opp, der kroppen og nytelsen ikke bare er lov – men er verktøyene – og der gevinsten er både kroppslig, men også en direkte vei inn i det helt store, nærheten til, følelsen av å være ett med source, det guddommelige, den store intelligensen.

Men det er ikke noe mål med Tantra. Tantra er en vei, en deilig vei da, minner hun på. Og gevinstene er store på denne veien.

– Energiorgasmer, smiler Liv.

– Alle kan ha dem. Uansett. Men ja, kanskje må du øve litt først.

De kan være lette som en sommerfuglvinge, få deg til å sveve av sted eller være helt helt fysiske, forklarer hun.

– En gang spiste jeg middag med en energi-elsker. Pizza av alle ting. Jeg hadde en finger på armen hans og energiorgasmene bare flommet frem og tilbake. Vi satt helt stille, men det gikk trått med pizzaene, så ja – det kom noen spørrende blikk vår vei. To timer satt vi sånn. Etterpå var jeg så dypt tilfredsstilt at det var som å ha hatt «vanlig sex» i timevis.

Artikkel i Medium

juni 2020