Skogmeditasjon

SKOGMagisk energi mellom trærne


Jeg har alltid kjent energien fra trær. Og det jeg sanser blir sterkere jo mer energiarbeid jeg gjør. Det vil jeg gjerne dele.

Skogsbad - shinrin yoku


Den Japanske teknikken skogsbad, eller Shinrin yoku betyr rett å slett å være i skogen. Og det har stor effekt. Japanske studier viser at skogsbad forbedrer søvnkvaliteten, humøret, fokuseringsevnen og stressnivået.


Han anslår at vi bruker 93 prosent av tiden vår innendørs. Han identifiserte en naturunderskuddslidelse i samfunnet, som bidrar til negative følelser av livet, men kan forbedres betydelig med bare noen få timers skogsbading.


Skogsbading har blitt en viktig del av det forebyggende helseareidet i Japan, der du kan få det på "resept" fra legen din. Det har ført til en sunnere livvstil for mennesker i alle aldre. 


Skogsbading ble startet av Dr. Qing Li, MD, Ph.D i 1980, som forsto at moderne mennesker har et naturunderskudd. 


Naturunderskudd i skogrike Norge?


Og sånn er det nok helt sikkert i Norge også. Vi lever mer og mer urbant. Også der vi har tilgang på natur.


Mange bruker skogen. Til trening, løping, klatring og sykling. Men hvor ofte står du stille? Puster inn den friske luften, lar øyet suge til seg alt det grønne, lar trærne gjøre sin magi? 


For det kan de. Selv den minste flekk av grønt kan gjøre mirakler for oss. Heve humøret, troen på livet, håpet - og senke stress og mørke tanker.


Skogmeditasjon


Jeg har alltid kjent energien fra trær. Og evnen min til å sanse trær blir bare stekere jo mer jeg jobber med energi. 


Trær gir healing. Villig uten å vente seg noe tilbake. Jeg kan være i elendig form - eller humør. Å stå med ryggen lent mot et stort tre og alt kjennes bedre. Nesten øyeblikkelig. 


Jo eldre et tre er jo mer energi. Jo sterkere healing. 


Jeg vet om sterke gamle skoger, fulle av energi. 


Her kommer det ulike sanseopplevelser og skogmeditasjoner - og kurs i skogen. Stay tuned.